Programe educationale

Burse ambasadoriale – Fundatia asigura unul dintre cele mai mari programe de burse de studii din lume. Bursierii studiaza in tari diferite si slujesc ca ambasadori neoficiali ai bunavointei. Din 1947, mai mult de 47.000 de bursieri din 110 tari au primit burse de studii de mai mult de 476 milioane de dolari, de la Fundatia Rotary.

Schimbul de grupuri de studii – Premiile anuale sunt facute pentru ca districtele Rotary sa poata acoperi cheltuielile de calatorie pentru grupuri de ne-rotarieni de variate profesii. Rotarienii organizeaza itinerarii de 4-6 zile in puncte de interes vocationale, educationale si culturale. Din 1965, mai mult de 57.000 de indivizi (aproape de 12.000 de grupuri) din 100 de tari au participat, iar costurile sunt peste 92 milioane de dolari.

Rotary World Peace Fellowships – In fiecare an, mai mult de 110 bursieri sunt sponsorizati pentru a studia in unul din cele 7 Centre Rotary pentru Studii Internationale pentru diploma de master in pace si rezolutii conflictuale.