Proiecte

Prin granturile si programele Fundatiei, rotarienii si alti donatori pot ajuta la schimbarea lumii. Ei pot finanta o fantana pentru un sat caruia ii lipseste apa curata, imbunatatesc mediul sau ofera burse scolare pentru a educa generatie urmatoare. Granturile si programele Rotary permit organizatiei sa-si implineasca misiunea umanitara in lume, inclusiv pe cea principala, eradicarea poliomielitei.

Fundatia Inocenti

Fundatia cu scop umanitar “INOCENTI” este constituita ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, fara caracter politic, cu caracter nepatrimonial (non profit).

PolioPlus

Pentru a eradica poliomielita s-au mobilizat sute de mii de rotarieni. Ei lucreaza pentru a se asigura ca sunt imunizati copiii impotriva acestei boli care cauzeaza infirmitate, iar supravegherea este puternica in ciuda infrastructurii slabe, a saraciei extreme si a conflictelor civile din multe tari. Din 1985, de la implementarea programului PolioPlus, mai mult de 2 miliarde de copii au primit vaccinul oral antipoliomielitic.

Granturile umanitare

Disaster Recovery – Rotarienii doneaza bani ca raspuns la diverse dezastre. Fondurile sunt distribuite comitetelor locale pentru a sprijini eforturile de reconstructie. Programul a fost creat in 2005-2006 , si Fundatia administreaza patru conturi de reconstructie in urma dezastrului: Uraganele Stan si Wilma (Guatemala si Mexic), uraganul Wilma (SUA), Cutremurul din India si Pakistan si Solidaritatea in Asia de Sud. Totalul contributiilor se ridica la 6,4 milioane de dolari.

Programe educationale

Burse ambasadoriale – Fundatia asigura unul dintre cele mai mari programe de burse de studii din lume. Bursierii studiaza in tari diferite si slujesc ca ambasadori neoficiali ai bunavointei. Din 1947, mai mult de 47.000 de bursieri din 110 tari au primit burse de studii de mai mult de 476 milioane de dolari, de la Fundatia Rotary.

ROTARY CLUB BISTRITA - NOSA PROIECTUL DENTA

 ROTARY  CLUB BISTRITA-NOSA PROIECTUL DENTA

Președinte RC Bistrița-Nosa 2015-2016 Alin Moruțan, 7 Octombrie 2015.  

GLOBAL GRANT DENTA în valoare de 50.000  USD

În urmă cu mai bine de doi ani Clubul Rotary Bistriţa-Nosa a inițiat un proiect ce se adresează unor copii și tineri cu dizabilități neuro-psiho-motorii, aați în sistemul de protecție, adică în centre de plasament, centre de reabilitare neuropsihomotorie sau familii de plasament.Din cauza complexității problemelor de sănătate cu care aceștia se confruntă, a tratamentelor medicale specice și datorită faptului că acești tineri nu pot coopera, nici un medic stomatolog nu s-a încumetat vreodată la vreo intervenție stomatologică.

END COVID-19

Împreună pentru sănătate!
END COVID-19

Având în vedere contextul răspândirii noului coronavirus în comunitățile noastre, precum și nevoia de a proteja personalul din linia I al Spitalului Județean de Urgență în lupta împotriva contaminării cu noul COVID-19, Clubul Rotary Bistrița Nosa a închiriat hotelul Krone.
Este vorba despre un parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
În cadrul acestui demers, Rotary Club Bistrița Nosa a închiriat și pune la dispoziția personalului medical din spital – cu titlu gratuit – Hotelul Krone situat în apropierea spitalului.
Pentru donatii in sprijinirea acestui proiect va rugam accesati site-ul partener https://bistritanosa.ro/